tarafından - Eylül 11, 2019
126 görüntüleme

Oldukça fazla talep gören ve buna göre de büyüyen zincirlerden bir tanesi olan şirketlerden McDonald's işletmenin yapısı gereği hızlı olması gerektiğini bilerek hareket ediyor. Siparişleri hızlandırmak ve işlemlerin daha kısa süre içinde tamamlanmasını sağlamak adına ses endeskli bir yapay zeka satın aldığını duyurdu. Bu sabah yapılan açıklamaya göre yapay zeka teknolojisi alanından yararlanarak daha da hızlı hizmet vermek istiyor.

Farklı Yatırımlar

Bir süredir farklı yatırım arayışlarında olduğu bilinen şirketlerden bir tanesi olan mcDonald's yapay zeka teknolojisinin oldukça kullanılır olduğuna karar verdi. Bundan dolayı da geçen aylarda yapay zeka alanında çalışan Dynamic Yields'i satın almak için harekete geçti. Dev bir hamburger şirketi olmasından dolayı ses tabanına ekdeksli olarak çalışan bir yapıya sahip olmasının son derece gerekli olduğunu açıkladı.

Apprente'yi Satın Alma Kararı

Bu satın alma ve yatırım kararının bir sonucu olarak yapay zeka alanında çalışan Apprente'yi de satın almak istediğini dile getirdi. Şirketin böyle bir işleme karar vermesinin altında yatan neden ise sektör olarak buna çok ihtiyaçlarının olduğunu düşünmesi olarak görülür. Daha hızlı hizmet verilmesi ve daha doğru ve basit şekilde çalışılmasının bir sonucu olarak yapay zekanın gerekli olduğunu da vurguladılar. Yapılan açıklamada yeni yatırımlar ve yeni amaçlardan da bahsedildi.

Milyon Dolarlık İyileştirme

McDonald's tarafından yapılan yeniliklerden Apprente'ye ne kadar ödeneceği henüz açıklanmazken Yield firmasının satın alma işlemlerine 300 milyon dolar gibi bir rakam ödendiği biliniyor. Sesle çalışan ve müşterilerin seslerinden menüleri anlayan bir uygulama olmasından dolayı şirketin bunu zorlanmadan uygulamaya koyacağı da düşünülüyor. Alanında bu kadar teknoloji ile ilgilenen ve uğraşan birileri olmadığından dolayı oldukça farklı alanlarda yatırım yapan bir şirket olarak görülüyor. 2018 yılında yaptığı yatırımlardan oldukça olumlu geri dönüşler alan şirketin yapay zeka konusunda da aynı başarıyı yakalaması bekleniyor. Her gün 68 milyondan fazla kişiye hizmet veren bir kurum olmasından olayı teknoloji ile daha hızlı ve daha çok müşteriye hitap eder hale gelmek istiyorlar.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.