tarafından - Ekim 3, 2019
138 görüntüleme

Microsoft xCloud’un yeni android uygulaması sonunda duyuruldu. Microsoft, stadia'ya rakip çıkacak xCloud’un son versiyon android uygulamasını duyurarak dikkat çekti. xCloud sisteminin Android uygulaması olarak aktifleşen Game Streaming, Google Play Store’da nihayet yüklenebilir duruma geldi. Microsoft’un bulut tabanlı oyun platformu olan xCloud, yavaş yavaş kendisinden söz ettirecek gibi görünüyor.

Popüler Oyun

Son zamanlarda gittikçe popüler bir konumda olan bulut tabanlı oyun platformlarının bir hayli başarılı olduğu biliniyor. İnternet altyapısının her geçen gün ilerlemesi, bu platformların başarısındaki en önemli etkenlerden birisi olarak biliniyor. Şirketlerin ilgisini çeken kategorilerden birisi olan bulut oyun platformlarına ise Google’dan sonra ağır toplardan birisi daha ekleniyor.

XCloud Resmen Geliyor

Microsoft, önümüzdeki kasım ayı itibariyle xCloud ismi verilen oyun hizmetine resmi olarak start verecek. Teknolojide lider konumda olan şirket; bu oyun servisi üzerinde uzun bir süredir aktif çalışmalarını devam ettiriyordu. Ünlü şirket, daha önce düzenlenen Gamescom etkinliğinde sistemin genel bir özetini tanıtmıştı. xCloud, Xbox oyun konsollarıyla entegre bir sistemle çalışacak.

Microsoft: 'En az 10 mbps bağlantı hızına kesinlikle ihtiyaç var' diyerek açıklama yaptı. Microsoft ailesi, Project xCloud sistemini ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Güney Kore’de aktive edecek. Bu ülkede yer alan mevcut oyuncular, servise ön kayıt başvurusu yapabiliyorlar. xCloud’un ön takibine kayıt yaptıran oyunseverler; Gears 5, Halo 5: Guardians, Killer Instinct ve Sea of Thieves oyunlarını da oynayabilecekler. xCloud servisine dahil olmak için kullanıcıların Android 6.0 ya da daha üstü bir versiyona sahip Android cihaz ya da mini tablete ihtiyacı var. Bu cihazların ise minumum Bluetooth 4.0'ı destekliyor olması mutlaka gerekiyor. Sağlıklı bir verim almak için 10 mbps üstünde bir internet hızına sahip olmak gerekiyor. Bu sistemden yararlanmak için diğer gerekenler ise bir Xbox One oyun kontrolörü ve Microsoft hesabı. xCloud'u geliştirmek ve optimize etmek için Microsoft, ayrıca ABD’de T-Mobile, İngiltere’de Vodafone ve Güney Kore’de SK Telecom ile mecburi olarak teknik ortaklıklar yaptığını ifade ediyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.