tarafından - Kasım 25, 2019
118 görüntüleme

Çağımızda video oyunları epey büyük rağbet görüyor. Bununla birlikte, milyonlarca kullanıcıya erişen bu uygulamalarda belli başlı hatalar görülebiliyor. Haliyle bu hatalar, kullanıcının oyundan zevk almasını engelleyebiliyor. LoL oyun hataları ve çözümler aracılığıyla, League of Legends'da karşılaştığınız hataları düzeltebilir ve oyunlarınızda daha iyi performans alabilirsiniz.

League of Legends Nedir?

League of Legends, 2009 yılında oluşturulmuş bir tür Moba (Multiplayer Online Battle Arena) oyunudur. Rekabet bazlı olan League of Legends, stratejiye ve kişinin yeteneğine bağlı bir oyundur. Kurulduğu yıllarda, rol yapma oyunları arasında yerini hızlı bir şekilde edinen League of Legends, 2014 yılında büyük popülerliğe ulaşmıştı.

Halen 40 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip olan bu oyun, pek çok karakter tasarımına ve dizayna sahip. Yüzlerce karakter arasından favorinizi belirleyebiliyor ve oynayabiliyorsunuz. 30. seviyeden sonra açılan dereceli oyunlarıyla da, daha hırslı ve rekabetli oyunlar alanına adım atabiliyor, kazandıkça daha fazla kazanma isteğiyle doluyorsunuz.

Neden Oyun Hataları Meydana Gelir?

Yalnızca League of Legends'da değil, çevrimiçi oynanılan pek çok bilgisayar oyununda hatalar meydana gelmektedir. Bu hataların ortaya çıkma sebebi kullanıcının hatası, bilgisayarın yetersizliği veya oyun dosyalarının eksik olması gibi nedenler olabileceği gibi, tamamen oyun sağlayıcılarının hatası da olabilir.

Artık her türlü bilgisayardan bu tür oyunlara erişim sağlanabildiğinden dolayı, oyunu açamayacak düzeyde bilgisayarlara da bu tür oyunların yüklenmesi sonucu, yalnızca oyun hataları almakla kalmaz bilgisayarınızı da bozabilirsiniz.

Oyun Hataları Çeşitleri

League of Legends'da, oyunun kurulduğu zamanlar daha sıklıkla olmak üzere ufak tefek hatalar görülmüştür. Bu hatalar, oyuncuların etkili bir şekilde oynamasını engellemekle kalmamış, çeşitli karşılaşmalarda puan kaybetmelerine de neden olmuştur.

Özellikle dereceli maçlarında meydana gelen oyun hataları, kişiyi kolayca hiddetlendirebiliyor. Zira dereceli oyunu kaybederseniz küme düşerek, daha alt liglerde yer almaya başlayabiliyorsunuz. Bu da epey can sıkıyor. League of Legends'da sıklıkla karşılaşılan iki tip hata bulunmaktadır; bağlantı hataları ve oyun içi hatalar.

Oyun Hatası Aldığımı Nasıl Anlarım?

Oyun hatası aldığınızı anlamak için çaba sarf etmeniz gerekmez. Genellikle oyuna bağlanamadığınız durumlarda veya oyun içerisinde görüntü alamadığınız durumlarda hata gerçekleşmiş demektir. Oyunda hata meydana geldiğinde gözüken uyarılardan belli başlıları şu şekilde sıralanabilir;

• Connection Failure: Unable to connect to the PVP.net server

• LoL Failed to Connect Replay

• Server is currently busy

• Could Not Load Direct3d

• Güncellemenin %33'de takılı kalması

• Oyun içerisinde siyah ekran almak

• Çektiğiniz RP'nin hesabınızda belirmemesi

• Şampiyonlarınızın bir kısmının seçim kısmında gözükmeyişi

Bu uyarıları aldığınız takdirde bir oyun hatası ile karşı karşıyasınız demektir. Fakat endişe etmenize hiç gerek yok. Çünkü bu hataların her biri, kolay bir şekilde düzeltilebilmektedir.

Giriş Hatası Ve Çözümü

Connection Failure: Unable to connect to the PVP.net server uyarısını aldığınızda giriş hatası yaşıyorsunuz demektir. Bunun 2 sebebi olabilir; sunucu tüm kullanıcılar için kapalı ve çeşitli düzenlemeler gerçekleştiriliyor olabilir veya hata, bilgisayarınızdan kaynaklı olabilir. Birinci durum boy gösterirse beklemekten başka çareniz yok. Fakat eğer bilgisayar kaynaklı bir problemle karşı karşıyaysanız, şu işlemleri izleyerek oyununuzu düzeltebilirsiniz;

1) Başlat menüsünü açarak 'Çalıştır' yazdıktan sonra karşınıza çıkan uygulamayı açın.

2) Çalıştır bölümüne 'cmd' kodunu yazın.

3) Karşınıza komut sistemi açıldığında aşağıdaki kodları sırasıyla yazın.

4) Kod 1: net start w32time / Kod2: w32tm /resync

5) Windowsu güncelleştirin, güvenlik duvarlarını kapatın ve 2099 portu açın. Burada LolClient.exe dosyasını güvenli olarak işaretleyip oyuna giriş yapın.

Eğer giriş gerçekleştiremezseniz, bu işlemi, her şeyi doğru bir şekilde yaptığınızdan emin olarak yeniden yapın.

Güncellemenin %33'de Takılması Ve Çözümü

Oyun güncellemesinde problem yaşıyorsanız, güncelleme %33'de takılı kalıyorsa bunun için birkaç çözüm yolu bulunuyor.

1) Oyun dosyalarına girip 'RADS' klasörüne girin. Daha sonrasında 'projects' klasörüne girerek lol_air_client ve lol_game_client dosyalarını silin ve oyunu admin olarak yeniden başlatın.

2) Tüm güvenlik duvarlarınızı kapatıp oyunu başlatmayı deneyin.

Bu işlemlerden herhangi birini yaptığınızda, rahatlıkla güncellemeleri tamamlayabileceksiniz.

Siyah Ekran Hatası Ve Çözümü

Şampiyon seçim ekranındaki süre bittikten sonra siyah ekran alıyorsanız, bunun oldukça basit bir çözümü var. Güncelleme hatasında olduğu gibi, RADS klasöründeki projects kısmına girerek lol_air_client ve lol_game_client dosyalarını silip oyunu başlatmanız gerekiyor. Burada önemli olan nokta, oyunu başlatırken başka bir sunucuya geçiş yapmak. Diğer sunucu yüklendikten sonra oyunu kapatıp tekrar kendi sunucunuza geçebilirsiniz ve oyuna giriş yapabilirsiniz.

Satın Aldığınız RP Hesabınızda Gözükmüyorsa Yapmanız Gerekenler

Eğer satın aldığınız RP'yi hesabınızda görüntüleyemiyorsanız, League of Legends Türkiye'nin web adresine girerek, destek platformuna geçmeniz yeterli. Buradan sorunlarınızı ve istediğiniz işlemleri talep göndererek bir Riot çalışanından yardım alabilirsiniz.

Şampiyonların Gözükmeme Problemi Ve Çözümü

Eğer şampiyon seçim esnasında şampiyonlarınız gözükmüyorsa; sizde mevcut olan karakterler kullanılabilir durumda değilse bunun için oyunu yeniden başlatmanız yeterli. Uzun süre boyunca oyuna bağlı olduğunuz durumlarda bu sorun boy gösterebilir. Oyunu yeniden başlattığınız takdirde hiçbir problemle karşılaşmadan, şampiyonlarınıza yeniden sahip olabilirsiniz.

Sorunları Kendi Başıma Nasıl Çözebilirim?

Sorunları yardım almadan çözmeniz zor olacaktır. Fakat yardıma başvurmadan önce deneyebileceğiniz, denemenin zarar getirmeyeceği birkaç pratik yöntem de bulunmaktadır. Şu yöntemleri izleyerek hatadan kurtulmayı deneyebilirsiniz;

• Oyunu kapatıp tekrar açabilirsiniz.

• Bilgisayarı kapatıp tekrar açabilirsiniz.

• İnternet sağlayıcınızı resetleyebilirsiniz.

• Oyunu silip yeniden kurabilirsiniz.

Bu yöntemler de işe yaramazsa eğer, o zaman internet üzerinde hata çözümleri arayabilirsiniz. Genellikle bu yöntemlerle sorun çözülebilmesine karşın, sorunun tekrar boy göstermesiyle kullanıcı huzursuz olabiliyor. Bu yüzden tedbirli olup, hataya dair araştırma yapmanın her zaman faydası olacaktır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.