tarafından - Mart 9, 2020
77 görüntüleme

9to5mac adlı ekibin aktardığına göre Apple’ın 6.nesil akıllı saatlerinde bambaşka bir özellik yer alacak. iOS’un yeni sürümü iOS 14 kodlarının kullanılmasıyla eklenecek olan bu yeni özellik sayesinde yeni akıllı saatler kanınızdaki oksijen hakkında size bilgi verecek. ABD’nin dev teknoloji şirketlerinden biri olan Apple tarafından üretilen ve en çok rağbet gören ürünlerin başında Apple Watch saatler geliyor.

Giyilebilir bir teknolojik ürün olan bu saatlerde benzersiz özellikler bulunuyor. Her yeni nesilde iyileştirmelerin yapıldığı akıllı saatlerin 6.nesil ürünlerinde ise devrim yaratacak bir özellik geliyor.

Evde EKG Çektirebileceğiz

Apple tarafından çıkarılan 5.nesil saatlerin en büyük özellikleri sağlık noktasında yaptıkları yeniliklerdi. Hatta firmanın saatleri sayesinde birçok kişinin hayatlarının kurtulduğu da biliniyor.

Yeni çıkacak olan saatlerde ise bu özellikler daha da yüksek noktalara taşınacak gibi görünüyor. İddiaya göre iOS 14’e gelen yeni özellik sayesinde kanınızdaki oksijenin seviyesini ölçebileceksiniz. Yani evde otururken EKG çektirebilecek ve sağlığınız hakkında gerçek bir fikir sahibi olabileceksiniz.

Önemli Bir Özellik

Kanımızdaki oksijenin miktarı hayatımız için çok önemli. Bu oksijenin oranı %95-100 arasında olmazsa ciddi kalp rahatsızlıkları geçirebiliyoruz. Yeni nesil saatler kanınızdaki oksijeni düzenli aralıklarla ölçecek ve olumsuz durumlarda sizi uyaracak. Ayrıca elektrokardiyogram özelliği sayesinde tüm kalp verileriniz firma tarafından kaydedilecek. Bu özellikler hala kesin olmamakla birlikte lansman sırasında gerçek bilgilerin açıklanması bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji, Sağlık
Başlıklar: apple watch
Bunu beğenen ilk kişi ol.