tarafından - Mart 23, 2020
66 görüntüleme

Baykar şirketleri Teknik Müdürü olan Selçuk Bayraktar twitter üzerinden önemli bir haber paylaştı. Paylaşmış olduğu haber de yerli solunum cihazı üretimine şirket olarak destek vereceklerini duyurdu. İsmini söylemediği yerli bir firmadan tam 250 adet sipariş ettiklerini ifade etti.

Eğer ihtiyaç olduğu takdir de kullanıma hazır getirileceğini söyledi. Ortalık da bulunan koranavirüs salgını çok kişinin hayatını darmadağın etti. Bu yüzden solunum cihazlarının önemi bir kat daha artmış oldu. Her geçen koranavirüs nedeniyle yoğun bakıma sevk edilen hasta sayısı artıyor.

Enfekte olan kişilerin ise solunum cihazların da hasar bıraktıkları meydana geliyor. Bu yüzden sunu solunum cihazları burada büyük önem taşıyor. Yaşı büyük olan kişiler suni solunum cihazlarını kullanmaya mecbur kalıyorlar. Vaka arttıkça cihaz sayısının da artması gerekiyor. Bu yüzden üretim son derece önem taşıyor. Savunma sanayin de önemli bir şirket olan Baykar Teknik müdürü twitter de şunlara yer verdi. Video yayanlayarak 250 tane vantilatör sipariş verdiklerinin bilgisini verdi.

Selçuk Bayraktar Kendisini Takip Edenleri Uyardı

Selçuk Bayraktar videolu olarak yayın yaptığı twitter da koranavirüse karşı takipçilerine uyarılar da bulundu. Videonun devamında bol su tüketimine ve bol bol ellerimizi yıkamalıyız konularına değinen Bayraktar mümkün olmadıkça dışarıya çıkılmaması gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise twitter hesabından ölü sayısının 21 olduğunu duyurdu. Hasta sayısı olarak da toplam 947 hasta olduğunu söyledi.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.