Yemek Sırlarım
tarafından - Ocak 7, 2021
187 görüntüleme

Evde Kurutulmuş Meyve

Evde Kurutulmuş Meyve Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 1 adet mandalina
  • 1 adet kivi
  • 1 adet elma (Yeşil-kırmızı)
  • 1 adet limon
  • 1 adet cennet hurması
  • Yağlı kağıt

Evde Kurutulmuş Meyve Tarifi Yapılışı

  1. Meyvelerin kabuklarını güzelce yıkıyoruz mümkünse 10 dakika kadar sirkeli suda bekletebilirsiniz. Daha sonra kağıt havlu ile kurulayıp, olabildiğince ince dilimler halinde doğrayalım.
  2. Elmanın biber oyacağı ile çekirdek kısmını çıkarabilirsiniz.
  3. Sırasıyla bütün meyveleri incecik doğrayalım. İkiye katlanmış yağlı kağıt arasına birbirlerine değmeyecek şekilde dizelim ve üzerini tamamen yağlı kağıt ile örtelim.
  4. Şimdi tam detaylarıyla kurutma işlemini yazacağım. Storydeki paylaşımda gelen sorulara da cevap vermiş olurum.
  5. Petek üzerı̇nde kurutma bu şekilde yağlı kağıt arasındaki meyvelerimizi peteğin üzerine alalım. 6-7 saatte ters düz yaparak çevirelim.
  6. Peteğin sıcaklığına göre kuruma süresi değişecektir (Benim kombim 40-45 derece arasında yanıyor. Portakal-mandalina-hurma ve limon 3 günde elma ve kivi ise 2 günde kurudular)
  7. Soba üzerinde kurutma sobanızın çok harlı yani tam ateşli yanarken hali değil, daha dinlenme anında yandığı zamanlarda yine yağlı kağıt arasında olan meyvelerinizi.
  8. Fırın telinizin üzerine alarak sobanızın üzerine koyun. Petek üzerindeki gibi değil soba üzerinde iken 2-3 saatte bir çevirmeniz gerekecektir.
  9. Tam anlamıyla kuruduğunu düşünmediğiniz meyveleri yine tel üzerindeyken sobanın yakınında tutarak tekrar nemlenmesini önlemelisiniz.
  10. Daha sonra yine ilk sıcaklığı giden sobanızın üzerine koyup aynı olayı tekrarlamalısınız ta ki meyveleriniz kuruyana kadar.
  11. Evde sobam da yok, peteğı̇mdeben nasıl meyve kuruturum? Sık gelen soruların biri de doğalgaz sobasında nasıl kuruturum?.
  12. Çok yüksek ısıda olmayan doğalgaz sobanızın üzerine fırın teli koyarak kurutma işlemi yapabilirsiniz. Bu sobalarda ateş çok etkili olacağından dikkatli davranılmasında fayda var. .
  13. eğer ısınma sisteminiz yerden ısıtma ise sizin için tek çare fırın.
  14. Bunun için yağlı kağıda dizilmiş meyvelerinizi 70 derecede ısıtılmış bir fırında gerçekleştirmelisiniz. Bu şekilde 8-10 saate kuruma gerçekleşir. Ama doğruyu söylemek gerekirse enerji sarfiyatı çok olacağından bu yöntemi ne kadar kullanmak istersiniz bilmiyorum .
  15. Dilediğiniz bitki çayına atıp aroma verebilir, sizler ve çocuklarınız için nefis bir atıştırmalık olabilir,.
  16. Ya da kıyamayıp dekor amaçlı kullanabilirsiniz
Yayınlanan: Aile & Ev, Üretkenlik
Bunu beğenen ilk kişi ol.