tarafından - Aralık 18, 2019
1,872 görüntüleme

Instagram, 1 milyarı aşkın kullanıcısıyla gün geçtikçe gelişmeye devam etmektedir. Fakat bazı alanlarda platformun geri kalması söz konusu olabiliyor. Örneğin bu yazıda ele aldığımız Instagram biyografi alanı, yalnızca tek bir URL bağlantısı paylaşabilmeyi mümkün kılmaktadır. Instagram, biyografinize çoklu link ekleme özelliğini desteklemediği için, bu işlemi farklı araçlar kullanarak yapmak gerekiyor. Instagram biyografisine birden fazla URL ekleme yöntemlerini tanıttığımız bu yazıda, birden fazla servis üzerinden nasıl URL bağlantısı oluşturabileceğinize değineceğiz.

Instagram Biyografisine URL Ekleme Servisleri Nelerdir?

Instagram biyografinize URL eklemek için kullanabileceğiniz birden fazla servis vardır. Birçoğu ücretli ve ücretsiz planları olan servisleri sıralayacak olursak;

  • Linktree,
  • Leadpages,
  • Lnk.Bio,
  • Link In Profile,
  • Audiencetools servislerini kullanabilirsiniz.

Bu araçlarla Instagram biyografinizde birden fazla bağlantıya sahip olabilir ve Instagram kanalınızda takipçilerinizi yönlendirmek için sürekli biyografinizi düzenlemek durumunda kalmazsınız.

Instagram Biyografisine Link Ekleyebileceğiniz Servisler Güvenilir midir?

Instagram biyografinize link eklemenizi sağlayan servisler genellikle ücretli veya ücretsiz bir kullanım sunmaktadırlar. Araçlar doğal olarak Instagram profilinize erişim onayı isteyeceklerinden, birçok kişi bu servislerin güvenilirliğini sorgulamaktadır. Servisler, siz izin vermediğiniz sürece Instagram hesabınızda herhangi bir değişiklik yapamazlar. Bu nedenle servisleri kullanmaya başladığınız zaman ilk adımda yalnızca URL ekleme izni vermeniz gerektiğini unutmamalısınız..

Linktree Servisi ve Kullanımı

Instagram biyografisine URL ekleme servisi denildiği zaman akla ilk gelen servis, Linktree’dir. Bir Instagram hesabına 5 URL bağlantısı eklemeye izin veren servis, kolay kullanımı sayesinde linkleri hızlı bir şekilde düzenlemenize de imkan tanıyor. Servisin yalnızca 5 URL bağlantısı eklemenizi sağladığını söylesek de, bu tek bir URL üzerinden çoklu URL erişimi yapmayı amaçlayan bir hizmettir. Yani tek bir link, birden fazla URL adresine bağlanabilmektedir. Servisin en iyi özelliklerinden birisi de, tanımladığınız URL bağlantılarına toplamdaki tıklanma sayılarını görebilmenizdir.

Lintree servisinin kullanımına ilişkin detaylara değinecek olursak;

  • İlk olarak Linktree servis sayfasını ziyaret edin.
  • Sitede bulunan ‘Sign Up Free’ butonuna tıklayın.
  • Açılan ekranda ‘Sign Up With Instagram’ seçeneğine tıklayın.
  • Yeni gelen sayfada Instagram kullanıcı bilgilerinizle oturum açın.
  • Oturum açtıktan sonra gelen ekrandan yeni URL bağlantıları ekleyin.
  • Eşleştirme tamamlandıktan sonra Instagram biyografinizi kontrol ederek linklerin eklendiğinden emin olun.

Son derece basit kullanımı olan Linktree servisi, sizlere ücretsiz ve Pro sürümde Instagram biyografinize URL ekleme hizmeti sunmaktadır. Ücretsiz versiyonda 5 adet link eklemeniz mümkün olurken, Pro sürümde daha fazla link ekleme imkanı ve ek özelliklere sahip olabilirsiniz. Linktree servisinin Pro versiyonunu ‘Pricing’ sekmesinde aylık 6 dolar ödeyerek satın alabilirsiniz.

Leadpages Servisi ve Kullanımı

Leadpages, birden fazla Instagram biyografi linki kullanmanıza imkan tanıyan bir araçtır. Servis, sürükle ve bırak oluşturucularıyla oldukça kullanışlı özelleştirme seçenekleri sunmaktadır. Böylelikle Instagram sayfanızı da servis üzerinden kolay bir şekilde özelleştirebilirsiniz.

Servisi kullanmak için, siteyi ziyaret etmeli ve ‘Try it Free’ butonuna tıklamalısınız. Gelen ekranda yeni bir sayfa oluşturduktan sonra, bir şablon seçmeli ve şablonunuza isim vermelisiniz.

Farklı özelleştirme seçeneklerini de deneyerek sayfayı özelleştirebilirsiniz. Tüm özelleştirme işlemlerini yaptıktan sonra, ‘Sayfayı Yayınla’ seçeneğine tıklayın ve sayfa için oluşturulan linki Instagram biyografinize ekleyin. Takipçileriniz eklediğiniz linklere tıkladıkları zaman, Leadpeges üzerinde oluşturduğunuz sayfaları görüntüleyebileceklerdir. Böylelikle Instagram biyografinizi size özel olan Leadpages sayfa linkleriyle daha özel bir hale getirebilirsiniz.

Aylık olarak ödeme talep eden servisi, ücretsiz kullanımdan sonra satın almanız gerekebiliyor. Standart, Pro ve ileri düzey paketlerden dilediğiniz birini seçerek servisi ücretli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Lnk.Bio Servisi ve Kullanımı

Lnk.Bio servisi, Instagram hesabınızdaki biyografi kısmına birden fazla link eklemenizi sağlayan bir hizmettir. Benzer araçlarda da görüleceği üzere, servisin ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunuyor.

Lnk.Bio servisini, siteye kayıt olarak kullanabilirsiniz. Kayıt işleminin ardından site üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapmalı ve URL bağlantıları eklemelisiniz. Daha sonra Instagram hesabınızdaki biyografi alanına giderek düzenleme yapıp bağlantıları güncellemeniz gerekiyor.

Lnk.Bio servisinin ücretli sürümünü sınırsız link paylaşımlı olarak kullanabilirsiniz. Ücretsiz sürümde paylaşabildiğiniz URL bağlantısı bulunmasına karşın, ücretsiz sürüm birkaç adet link paylaşmanıza imkân tanır. Ayrıca ücretli versiyonu satın aldığınız zaman, atadığınız linklerde lnk.bio uzantısına da yer verilmez. Bu ücretli paketleri aylık 2 dolay ödeyerek satın alabilirsiniz. Instagram’da bir marka yönetiyorsanız, kendinize özel olarak oluşturacağınız linklerin daha kullanışlı olacağı aşikârdır.

Link In Profile Servisi ve Kullanımı

Instagram biyografi URL bağlantıları için kullanabileceğiniz bir diğer servis, Link In Profile sitesidir. Hizmeti benzerlerinden farklı kılan şey, linklere resim ekleyebilmeye de izin vermesidir. Böylelikle Instagram biyografinizde daha özelleştirilmiş linkler paylaşma imkanınız olabiliyor.

Siteye ulaştıktan sonra ‘Sign In With Instagram’ butonuna tıklayın ve Instagram hesabınızla sisteme giriş yaptıktan sonra URL bağlantılarınızı oluşturun. İsterseniz bu bağlantılara resim de ekleyebilirsiniz. Bağlantıları oluşturduktan sonra Instagram biyografinize veya paylaşacağınız içeriklere bu URL’leri ekleyebilirsiniz.

Link In Profile servisi, 30 günlük ücretsiz deneme sürümüne sahiptir. Bu deneme sürümünün bitmesinin ardından, aylık 10 dolar ödeyerek daha fazla özelliğe sahip olmayı seçebilirsiniz.

Audiencetools Servisi ve Kullanımı

Audiencetools servisi, URL oluşturmanıza ve kendi özel web sayfalarınızı oluşturmanıza olanak tanıyan bir hizmet içermektedir. Son derece kolay adımlarla kendi web sayfanızı tasarlayabilir ve Instagram biyografinizde bu sayfaların linklerini paylaşabilirsiniz.

Siteyi ziyaret ettikten sonra, ‘Get Started For Free’ butonuna tıklayın ve gelen ekranda bir hesap oluşturduktan sonra, Instagram hesabınızla oturum açın ve URL ekleme ile kendinize özel mini web sayfaları tasarlamaya başlayın. Site, birçok hizmeti ücretsiz bir şekilde sağladığından, Instagram biyografinizi ücretsiz bir şekilde özelleştirebilmek için seçebileceğiniz bir alternatiftir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.