tarafından - Nisan 5, 2020
145 görüntüleme

Koronavirüs sebebiyle okulların kapanması sebebiyle birçok eğitim evlerden yapılıyor. Bu eğitimlerde kullanılan yardımcı programlardan biri de Zoom adını taşıyan uygulama. Ancak uygulamanın bazı nedenlerden dolayı ABD’de yasaklanmasına başlandı. Türkiye’de de birçok kişinin kullanmaya başladığı uygulamanın gelecekte ne olacağı merak ediliyor.

Güvenlik Açığı Var

Uygulamanın kullanımı özellikle birkaç aydır çok fazla arttı. Öğrencilerin sınıf ortamındaymış gibi birbirleriyle görüntülü olarak konuşabildiği uygulama aynı zamanda şirketler tarafından da toplantı yapmak amacıyla kullanılıyor. Ancak uygulamanın gizlilik ve güvenlik açığının olduğu hususundaki endişeler sebebiyle ABD’deki kullanımı yasaklanıyor.

Kullanmayı Bırakın

New York’taki eğitimden sorumlu başkan Richard Carranza okullara mail atarak Zoom adlı programı kullanmayı bırakmaları çağrısında bulundu. Ayrıca bu yasaklamanın sınırı sadece New York ile de bitmiyor. Yasaklamanın ülkenin genelini kapsaması için yetkililer harekete geçmiş durumda. Koronavirüs sebebiyle birçok kişinin kullanmak zorunda kaldığı uygulamanın yasaklanması boşluk yaratacağı için özellikle eğitimciler başka programlara yönelmeye hazırlanıyor. Zoom uygulamasından konuyla ilgili güvenliklerini geliştirecekleri açıklamaları gelse de artık uygulamaya duyulan güven sarsılmış durumda.

Microsoft Teams Uygulamasını Kullanın

Karantinalar sebebiyle ne özel şirket çalışanları ne de öğrenciler bir araya gelebiliyor. Bu da Zoom gibi uygulamaları zorunlu hale getiriyor. Uzmanlar ise Zoom programını kullanmak yerine güvenlik konusunda daha iyi olan Microsoft Teams adlı uygulamanın kullanılmasını öneriyorlar.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: zoom uygulaması, amerika
Beğen (1)
Yükleniyor...
1